skip to Main Content
Voordelen Van Een Houtkachel

Voordelen van een houtkachel

Welke voordelen heeft een houtkachel?

Houtkachel plaatsen

Denkt u erover na om een houtkachel te laten plaatsen in uw woning? Laat u dan overtuigen door Diando! Wij noemen in dit blog 5 voordelen van het hebben van een houtkachel.

Haal sfeer in huis

Het grootste voordeel van een houtkachel is dat het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in huis. Het hout knispert en de vlammen dansen voor het glas. Met zijn allen om het haardvuur zitten is heel anders dan samen bij de verwarming staan. Daar is iedereen het wel over eens. Laat een sfeervolle houtkachel in uw woning plaatsen. Dan zou u al snel wensen dat u dit jaren eerder had gedaan.

Lekker veel warmte

Een houtkachel is een bron van warmte. Met relatief weinig brandstof kan een houtkachel in een mum van tijd de hele ruimte opwarmen. Dit komt doordat er weinig warmte verloren gaat. De schoorsteen voert de rook wel af, maar laat het grootste deel van de warmte in huis. Dit maakt een houtkachel een efficiënte warmtebron met een hoog rendement.

De brandstof is goedkoop

Er is op veel plekken speciaal kachelhout te koop. Dit is niet heel duur en kan meteen gebruikt worden om mee te stoken. Wilt u nog goedkoper genieten van uw houtkachel? Dan kunt u ook zelf hout gaan sprokkelen in het bos of hout hakken. Dat kost u helemaal niets!

Eten opwarmen op een houtkachel

Een groot voordeel van een houtkachel ten opzichte van een open haard is dat u een houtkachel kunt gebruiken om eten warm te maken of warm te houden. Gebruik de houtkachel bijvoorbeeld voor het opwarmen van een kop soep of een beker chocolademelk.

Er zijn veel soorten

Tegenwoordig is er een ruim aanbod van allerlei soorten houtkachels. Dus wilt u een houtkachel plaatsen? Dan is er altijd wel een model dat bij u past. Ga voor een stoere industriele houtkachel of juist voor een moderne. Er is keuze genoeg!

Bent u overtuigd? Lees dan ook onze tips voor het kopen van een houtkachel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top