skip to Main Content
Waarom Een LED Dimmer De Beste Dimverlichting Is

Waarom een LED dimmer de beste dimverlichting is

Kies voor een LED dimmer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun verlichting in huis of in het bedrijfspand te vervangen voor LED verlichting. Wanneer u dat doet, profiteert u namelijk van een flink aantal voordelen. Denkt u dat het inruilen van uw oude lampen voor LED verlichting niet kan omdat u gebruik maakt van dimmers? Niets is minder waar! U kunt namelijk gewoon kiezen voor LED dimmers, die van 0% tot 100% kunnen dimmen. In dit blog vertellen we meer over waarom LED verlichting juist zo geschikt is voor dimmers, en waarom steeds meer mensen de keuze maken om over te stappen naar LED lampen.

Waarom LED lampen zo geschikt zijn voor dimmers

In de meeste gevallen is een LED lamp ook in een dimbare variant te krijgen, maar dat is niet altijd standaard het geval. Het is dus belangrijk om goed op te letten of de LED verlichting die u koopt ook daadwerkelijk geschikt is om te dimmen. Wanneer u LED lampen wilt dimmen, heeft u ook een LED dimmer nodig. Deze dimmer heeft een minimaal vermogen rond de 40-80 Watt. Als u uw oude verlichting wilt vervangen door LED lampen, zit het aangesloten vermogen onder het minimale vermogen, wat ervoor zorgt dat de LED lampen slecht dimmen. Ze kunnen dan gaan knipperen. Daarom raden we aan om een LED dimmer aan te schaffen. We hebben zelfs een adresje voor de beste LED dimmers.

Voordelen van LED verlichting

Waarom u de moeite zou doen om uw huidige lampen in te ruilen voor LED dimmers? Wij zetten de voordelen van LED verlichting op een rij:

  • LED verlichting gebruikt minder stroom omdat de lampen minder warm worden dan bijvoorbeeld gloeilampen. Zo bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar het is ook beter voor het milieu.
  • LED lampen kunt u van 0% tot 100% dimmen.
  • Een LED lamp gaat nooit knipperen (wanneer u hem op een LED dimmer heeft aangesloten).
  • De levensduur van LED verlichting is veel langer dan andere soorten lampen. Een LED lamp heeft wel 50.000 branduren.
  • LED lampen zijn rustiger dan ouderwetse verlichting. Dat is bijvoorbeeld heel prettig op uw werkplek, want het betekent een hogere productiviteit en minder last van klachten als hoofdpijn.

Heeft u de overstap naar LED dimmers al gemaakt? Neem contact op en deel uw ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top