skip to Main Content
3 Tips Voor Het Kopen Van Een Houtkachel!

3 tips voor het kopen van een houtkachel!

Stijlvolle toevoeging aan je interieur

Een houtkachel vormt een zeer stijlvolle toevoeging aan elk interieur. Wij kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je op zoek bent naar een houtkachel in Amsterdam. Echter moet je met een aantal dingen rekening houden wanneer je een houtkachel gaat kopen. Daarom geven we drie handige tips voor het kopen van een houtkachel!

Is je woning geschikt voor een houtkachel?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je woning ook echt geschikt is voor een houtkachel. Zo is het niet mogelijk om een houtkachel in Amsterdam te plaatsen als er geen manier is om de rook te laten ontsnappen. Daarom zul je een schoorsteen nodig hebben. Als er geen schoorsteen is, kun je kijken of je de mogelijkheid hebt om in je huis een pijp naar boven door te trekken waar de rook doorheen gaat. Woon je in een appartement, dan houdt het dus al snel op. Wanneer je wel een schoorsteen hebt moet je eerst kijken of hij helemaal open is, en of er geen scheuren in zitten. Wij raden je altijd aan om de schoorsteen eerst door een specialist te laten bekijken. Kun je in je woning geen houtkachel plaatsen? Dan zijn er altijd nog alternatieven voor een kachel of haard!

Waarvoor wil je hem gebruiken?

Ook is het vooraf belangrijk om je goed af te vragen waar je de houtkachel precies voor wilt gaan gebruiken. Wil je hem gewoon zo nu en dan laten branden voor de gezelligheid, hem voor de sier in de woning zetten met wat leuke decoraties, of wil je hem ook echt gebruiken ter verwarming van je woning, en wellicht wel als alternatief voor je verwarming? Al deze factoren spelen mee in het type houtkachel dat het meest geschikt is voor jou.

Convectiewarmte versus stralingswarmte

Ten slotte willen we je nog de tip meegeven om goed op te letten op welke manier de kachel de warmte door je woning verspreid. Er is namelijk een verschil tussen convectiewarmte en stralingswarmte. De meeste kachels werken door middel van stralingswarmte: de hitte die direct door de kachel afgegeven wordt. Hoe dichter je bij de kachel zit, hoe warmer het is. Bij houtkachels die voor convectiewarmte zorgen, stijgt de warmte op.

Er zijn nog veel meer factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een houtkachel in Amsterdam wilt kopen, maar met onze drie tips kun je alvast een eind op weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top