skip to Main Content
Tips Om De Schouw Van Je Haard Te Stylen

Tips om de schouw van je haard te stylen

Een mooie schouw, een echte eye-catcher

Een houtkachel is een prachtige toevoeging aan bijna elk interieur, die je helemaal afmaakt door er een mooie schouw omheen te bouwen. Heb jij een houtkachel in je woning? Dat kan een echte eye-catcher zijn in je interieur. Wij van Diando zijn gek op styling en geven je daarom graag enkele tips over hoe je de schouw mooi kunt stylen. Lees snel verder!

Tip 1: Variatie in materiaal, hoogte en volume

Wanneer je op zoek gaat naar leuke spullen om op je schouw te zetten, let dan goed op de variatie van deze producten. Combineer bijvoorbeeld een hoge, glazen kandelaar met een dik boek met een mooie kaft. Contrast doet het altijd goed! Op deze manier krijg je een gevarieerd geheel dat interessant is om naar te kijken.

Tip 2: Plaats een mooie spiegel

Wist je dat een grote spiegel de ruimte veel groter doet lijken? Plaats hem het liefst tegenover een raam, zodat het zonlicht de kamer in wordt gekaatst. Kies voor een spiegel waarvan de rand qua kleur en materiaal goed past bij je interieur, zo weet je zeker dat hij niet uit de toon zal vallen.

Tip 3: Ga niet voor symmetrie

Symmetrie binnen een interieur is al een hele tijd uit de mode. Het past misschien nog in de ouderwetse Amerikaanse villa’s, maar binnen een Nederlands huis of appartement staat het meestal niet zo mooi. Heb je twee dezelfde objecten die je graag op je schouw wilt plaatsen? Zet ze dan naast elkaar en zet er een ander object naast. Schuif gewoon eens wat rond met de spullen die je op je schouw wilt plaatsen, dan vindt je vanzelf een leuke opstelling.

Tip 4: Houd je aan een kleurenschema

Wanneer je op Pinterest ‘kleurenschema’ intypt dan verschijnen er verschillende plaatjes met mooie kleurencombinaties. Kies er eentje uit die jij mooi vindt en pas hier de spullen op aan die je plaatst op je schouw. Zo ben jij ervan verzekerd dat alles uiteindelijk een mooi geheel vormt. Wij wensen je veel succes bij het stylen van je schouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top