skip to Main Content
PVC COREtec Vloeren

PVC COREtec vloeren

Waarom u zou moeten kiezen voor PVC COREtec vloeren

PVC COREtec vloeren

PVC COREtec vloeren zijn tegenwoordig zeer populair. Deze trend is komen overwaaien vanuit Amerika, en staat in het teken van de duurzame, stevige en hoge kwaliteit vloersoort. In dit blog vertellen we meer over de vloer, wat de voordelen zijn en waarom u juist zou moeten kiezen voor een PVC COREtec vloer!

Wat zijn PVC COREtec vloeren?

De PVC COREtec vloeren worden gemaakt van gerecycled hout, bamboe, gebrande kalk en, natuurlijk, topkwaliteit PVC. Omdat COREtec vloeren volledig waterproof zijn, kunt u ze ook in natte ruimtes laten leggen. Ze zullen niet opzwellen wanneer ze in aanraking komen met water. Bovendien kan de vloer niet krimpen of uitzetten, waardoor COREtec vloeren ook bij vloerverwarming toegepast kunnen worden. Een bijkomend voordeel van PVC COREtec vloeren is dat het niet altijd nodig is om de ondergrond volledig te egaliseren. De onderlaag van kurk kan de oneffenheden namelijk ‘absorberen’.

Opbouw van de vloeren

PVC COREtec vloeren worden uit verschillende lagen opgebouwd. Die lagen zijn:

 1. De eerste laag is gemaakt van kurk, wat de plank geluidreducerend maakt en ervoor zorgt dat er geen aparte ondervloer nodig is.
 2. Daarboven komt een stabiele COREtec laag, die ervoor zorgt dat de vloer echt watervast is. Wanneer hij blootgesteld wordt aan water, zal de vloer niet zwellen of krimpen door deze laag.
 3. De derde laag is een toplaag die bestaat uit 100% vinyl.
 4. Ten slotte is er de bovenste beschermlaag, ook wel de slijtlaag genoemd. Die maakt de vloer eenvoudig te onderhouden en vlekbestendig.

Voordelen van deze vloersoort

Waarom u juist zou kiezen voor de PVC COREtec vloeren? Wij zetten de voordelen handig op een rij:

 • Zeer stabiel
 • Makkelijk schoon te houden
 • Niet nodig om een aparte ondervloer te plaatsen
 • Egale ondervloer is niet nodig
 • 100% watervast
 • Goed bestand tegen krassen
 • Akoestische demping

Heeft u al een PVC COREtec vloer? Deel uw ervaringen met ons! Laat een bericht achter via het contactformulier hier op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top