skip to Main Content
Zorgen Dat Je Kasten En Meubels Matchen

Zorgen dat je kasten en meubels matchen

Kasten en meubels

Dus jij wil voor één of meerdere ruimtes in huis ervoor zorgen dat jouw nieuwe kast(en) passen bij jouw huidige meubels? Een top idee! Om voor een mooi geheel te zorgen in jouw interieur, is het goed om bepaalde dingen in het achterhoofd te houden. In dit blog delen wij een paar tips met jou. Zo heb jij jouw kasten en meubels straks helemaal perfect bij elkaar gematcht.

Soorten kasten

Om te bepalen wat wel of niet past is het van belang het juiste soort kast te kiezen afhankelijk van de ruimte. Een kledingkast vind je bijvoorbeeld vaak in de slaapkamer en is vooral handig voor het opbergen van kleding. In een kleinere slaapkamer kun je ook gebruik maken van een dressoir. Deze is ook geschikt om bijvoorbeeld je tv op te zetten of om andere spullen in op te bergen. Een klein kastje dat je vaak in de slaapkamer terugziet, is het nachtkastje. Een kleine bijzettafel met extra opbergruimte voor bijvoorbeeld je boek, medicatie of andere dingen waarvan het handig is om die bij de hand te hebben. Een vitrine- of boekenkast zie je vaker in de woonkamer terug. Beiden zijn geschikt voor boeken maar vitrinekasten worden ook vaak gebruikt om servies of een andere mooie collectie in te showen. Daarom vind je deze ook vaak in de keuken terug.

Materialen voor kasten

Naast het soort kast voor de soort kamer, is het materiaal van belang om goed te matchen. Gelukkig is er keuze uit veel materialen! Hierdoor kun jij jouw eigen woonstijl mooi benadrukken. Eikenhout is bijvoorbeeld een goede keuze als je jouw kasten wil matchen met een meer robuust interieur. Grenenhout is bijvoorbeeld makkelijk te bewerken doordat het zacht en goedkoop is. Wil je het duurzaam aanpakken? Verdiep je dan eens in steigerhout. Als je een kast zoekt voor bij tuinmeubilair, voor in bijvoorbeeld een tuinhuis, dan is teakhout een goede optie om te overwegen. Helemaal geen zin in hout? Kijk dan eens naar metalen kasten. Deze passen uitstekend als jouw in te richten kamer een meer industriële look heeft.

Formaten kasten

Om jouw kast helemaal goed bij jouw interieur te laten passen, is natuurlijk het formaat van belang. We hadden het al over bijvoorbeeld het verschil tussen dressoirs en kledingkasten. Het is goed om te letten op hoeveel ruimte er beschikbaar is in de kamer waarin je je kasten wil. Waar de kast voor bedoeld is heeft vaak al invloed op de ruimte die het inneemt. Een boekenkast kan bijvoorbeeld al maar 20 cm diep zijn. Een kledingkast daarentegen kan als snel 60 cm diep zijn. Een dressoir of een ladekast is vaak ook diep, maar minder hoog. Dit maakt optisch weer snel een groot verschil.

Om uw nieuwe kasten goed bij uw huidige meubels te laten passen zijn dit de belangrijkste punten om op te letten. Daarnaast zijn ook overkoepelende factoren zoals de kleur van de muren en uw type vloer van belang.

Zin gekregen in nog wat meer tips en inspiratie om uw kamer te stylen? Lees hier dan nog meer blogs. En wie weet is uw kamer straks een echt stijlicoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top