skip to Main Content
Een Nieuwe Look Met Houten Wand

Een nieuwe look met houten wand

Houten wand: ideaal voor ieder interieur

Wilt u graag wat anders dan traditioneel behang of muurverf op uw wanden? Overweeg dan het gebruik van houten wanden in uw woninginrichting! Een houten wand past perfect in elke interieurstijl. Of u nu van landelijk of juist hypermodern houdt. Een houten wand is altijd een goede keuze. Lees dit blog en laat u inspireren!

Verschillende soorten hout mogelijkheden

Met hout kunt u echt alle kanten op. U kunt ervoor kiezen om één wand te bekleden, of juist de hele ruimte. Het is wel belangrijk dat u rekening houdt met deze 3 belangrijke eigenschappen:

  • Het type hout: er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar die geschikt zijn om je wand mee te bekleden. Met old teakwood creëert u bijvoorbeeld echt een Scandinavische look.
  • De kleur: hout heeft van zichzelf al een prachtige kleur, maar hout is ook prima overschilderbaar in uw lievelingskleur.
  • De oriëntatie: hout kan u in alle richtingen plaatsen. Met verticale latten maakt u de ruimte hoger, terwijl horizontaal de ruimte breder maakt. Voor een meer speels effect is een visgraatpatroon altijd een leuk idee!

Voordelen van een houten muur

Naast dat hout gewoon ontzettend goed past in elke interieur heeft hout nog een aantal voordelen. Hout bevordert de akoestiek van een ruimte en werkt isolerend. Daarnaast zijn er veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar die ook nog eens makkelijk bewerkbaar zijn. Zo kunt u uw houten wand lakken, beitsen of een andere kleur geven. Hout is daarnaast ook een duurzame keuze gezien hout altijd hergebruikt kan worden voor andere projecten. Kortom: het gebruik van hout op uw muren brengt meer dan genoeg voordelen met zich mee!

Ga voor hout!

Als u graag iets unieks en duurzaams in uw woninginrichting wilt, dan kiest u voor een houten wand.

Voor meer interieur-inspiratie of advies kunt u hier contact opnemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top