skip to Main Content
Bent U Op Zoek Naar Een Spanplafond? Let Dan Op Deze 3 Dingen

Bent u op zoek naar een spanplafond? Let dan op deze 3 dingen

Aanschaffen van een nieuw spanplafond

Bent u op zoek naar een spandoek plafond voor uw kamer? Een uitstekend idee! Gelukkig heeft een spandoek meer voor- dan nadelen. Zo is de oppervlakte vlekbestendig en vrij van scheuren en barsten. Daarnaast zijn spanplafonds verkrijgbaar in meerdere kleuren en met prints en motieven. Ook zijn ze in verschillende materialen verkrijgbaar, zoals akoestisch corrigerende materialen. Tot slot kan verlichting vrij erin geplaatst worden en is het eenvoudig in onderhoud. Veel mogelijkheden dus! Maar helaas zijn er natuurlijk geen voordelen zonder nadelen. In dit blog leest u drie aandachtspunten waar u op moet letten bij de aanschaf van een spanplafond!

De prijs van uw spanplafond

Wat u betaalt voor uw spanplafond is afhankelijk van de volgende elementen:

  • De oppervlakte
  • Het soort spanplafond
  • De moeilijkheidsgraad
  • Het door u gewenste aantal lichtpunten
  • De eventuele isolatie

De prijs varieert tussen de 70 en de 85 euro per vierkante meter, inclusief levering en bevestiging, voor een standaard spanplafond voor een ruimte van circa 70m². Belangrijk om te beseffen is dat vaak geldt: hoe kleiner de ruimte, hoe hoger de prijs per m².

Plaatsing van het spanplafond

Het plaatsen van een spanplafond is niet eenvoudig voor een leek. En omdat het materiaal gemakkelijk beschadigd, kan één klein foutje er al voor zorgen dat uw nieuwe spanplafond verloren gaat. Het is daarom verstandig om een spanplafond altijd door een vakspecialist te laten plaatsen. Meestal is een dergelijke klus binnen een dag geklaard. Dit is wel afhankelijk van het oppervlakte en de vorm van uw plafond en op welke manier u eventueel verlichting erin geplaatst wil hebben. Ga voor uzelf na hoe ambitieus uw plannen zijn en stem uw planning daarop af.

Materialen van het spanplafond kiezen

Spanplafonds zijn verkrijgbaar in polyester, pvc of een combinatie van beiden. Zowel PVC- als polyester spanplafonds zijn te krijgen in mat, glans en in veel patronen en kleuren. Dit geeft een heleboel keuze. Een pvc spanplafond wordt bevestigd met een harpoensysteem. Hierdoor kan het ten allen tijden gedemonteerd worden. Een nadeel van deze variant spanplafond is dat de lasnaden zichtbaar blijven. Hoewel dit door de meeste mensen niet als storend wordt ervaren, is het altijd goed om hier rekening mee te houden bij uw keuze.

Wilt u naar aanleiding van dit blog meer weten over spanplafonds? Neem dan vooral hier eens een kijkje! Wilt u nog meer tips die u helpen bij het op en top vormgeven van uw interieur? Houdt onze blog dan goed in de gaten voor nog meer tips &

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top