skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Een Kleine Slaapkamer

Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer mooi inrichten

Een kleine slaapkamer inrichten is zeker geen eenvoudige klus. Een te volle inrichting ziet er al snel rommelig uit. Maar u moet toch al uw spullen kwijt kunnen! Bij Diando geven we daarom enkele handig tips over het optimaal inrichten van een kleine slaapkamer, zodat u in een mooie kamer geniet van een heerlijke nachtrust.

Ga de hoogte in

In een kleine slaapkamer is het belangrijk om de ruimte optimaal te benutten. Heeft u maar een klein vloeroppervlak? Dan is het belangrijk om de hoogte in te gaan. Voor kinderen zijn hoogslapers bijvoorbeeld al erg leuk, maar ook voor volwassenen kan een hoogslaper een leuke keuze zijn. Er zijn namelijk ook gewoon tweepersoons hoogslapers te koop. Wanneer u een hoog plafond heeft, is dit een uitstekende manier om ruimte te besparen. Verder geven we altijd als tip mee om wandplanken te plaatsen waarop u uw spullen kwijt kunt.

Laat een kledingkast op maat maken

In een slaapkamer nemen twee dingen vaak de meeste ruimte in beslag: het bed en de kledingkast. Wij adviseren daarom om de kledingkast op maat te laten maken. Niet alleen heeft u op die manier altijd een kledingkast die perfect past, maar u kunt de ruimte ook optimaal benutten (zie onze eerste tip). Een schuine wand of ongemakkelijke hoek is bij een kledingkast op maat namelijk helemaal geen probleem. Die wordt namelijk zo gemaakt dat hij perfect past. Ideaal dus om al uw kleding kwijt te kunnen in uw kleine slaapkamer!

Gebruik lichte kleuren

De laatste tip die we u nog mee willen geven is om de slaapkamer met lichte kleuren in te richten. Kies bijvoorbeeld voor wit of een pasteltint tegen de muur en vermijd behang met drukke prints. Ook kunnen we een lichte kleur vloer aanraden. Houdt ook met decoratie rekening met het feit dat het gaat om een kleine ruimte. Te veel decoratie voelt al snel rommelig aan. Kies daarom een of twee eyecatchers, en houdt het voor de rest minimaal. Bij Diando vindt u ongetwijfeld leuke huisdecoratie die helemaal bij uw smaak, woonstijl en natuurlijk uw kleine slaapkamer past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top