skip to Main Content
De Do’s En Dont’s Met Krijtverf

De do’s en dont’s met krijtverf

Krijtverf stijgt alsmaar in populariteit

Krijtverf is een enorme trend geworden. Het creëert een kant-en-klaar oppervlak waar u uw boodschappenlijst of aantekeningen kunt noteren, evenals een plek waar uw kinderen hun artistieke driften kunnen uiten. Er is echter een goede en minder goede methode om krijtverf in uw interieur aan te brengen. In dit blog bespreken we de do’s en don’ts bij het gebruik van krijtverf in huis. Lees snel verder!

Krijtverf als accent

Als u een grote ruimte zoals uw keuken wilt schilderen, is het logisch om krijtverf als accent te gebruiken en niet het belangrijkste oppervlak te maken. Houdt het bij slechts één muur, zoals de ruimte achter de keukentafel. En zorg ervoor dat u er gemakkelijk toegang toe hebt. U moet namelijk gemakkelijk kunnen schrijven en tekenen op de krijtverf. Als u de tafel steeds moet verplaatsen om erbij te komen, zult u al gauw niks meer met dat oppervlak doen.

Kleur is het nieuwe zwart

Veel huiseigenaren die krijtverf gebruiken, kiezen voor een zwarte kleur. Maar als een donkere muur of decorstuk er in het zwart niet goed uitziet, forceer het dan niet. Krijtverf is er in verschillende kleuren en glansgraden. Ga voor wat natuurlijk aanvoelt in de kamer en vergeet niet rekening te houden met de verlichting. Als u al een donkere ruimte heeft, zoals een badkamer met weinig ramen, kunt u zwarte krijtverf goed toepassen. Lichte ruimtes zullen echter klein en donker aanvoelen wanneer ze zwart worden geverfd.

Kijk verder dan de muur

Krijtverf is ontworpen om op te tekenen, maar dat is niet alles wat u ermee kunt doen. U kunt goede kwaliteit krijtverf op meubels en muren gebruiken als u een antiek-achtige uitstraling wilt creëren. Zo kunt u met krijtverf ook schilderen op glas, kasten, kleipotten, schuttingen en andere accessoires in huis om een rustieke uitstraling te krijgen. Deze verouderingstechniek geeft uw meubels een vervaagde uitstraling met lijnen en vegen die een rustieke look nabootsen. Kent u andere toepassingen van krijtverf? Laat het ons weten via het contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top