skip to Main Content
Tips Voor Een Woningontruiming

Tips voor een woningontruiming

Hoe kunt u een woningontruiming het best aanpakken?

Heeft u binnenkort een woningontruiming in Utrecht op de planning staan? Bijvoorbeeld omdat u gaat verhuizen, samenwonen, of omdat u gewoon toe bent aan een fris interieur? Diando geeft u in dit blog graag een aantal handige tips over hoe u zo’n woningontruiming het best aan kunt pakken.

Schakel een specialist in

Een woningontruiming is een heleboel werk, daar kunt u zich vast een voorstelling van maken. De hele woning moet leeg gehaald worden en in de meeste gevallen moet een pand ook bezemschoon worden opgeleverd. Zeker wanneer u niet op de begane grond woont, is het behoorlijk zwaar om alle meubels uit het huis te tillen. Gelukkig zijn er specialisten die u in kunt schakelen om u hierbij te helpen. Zoek via internet eens naar een ontruimingsbedrijf bij u in de buurt. U kunt hierbij letten op een aantal punten:

  • Gaat het bedrijf respectvol om met uw spullen?
  • Hebben ze positieve reviews van eerdere klanten?
  • Hanteren ze een schappelijk tarief?
  • Worden privacygevoelige documenten op de juiste manier vernietigd?
  • Is het bedrijf beschikbaar op de datum dat u uw woning wilt laten ontruimen?

Vraag eens een aantal offertes op en ga met verschillende bedrijven in gesprek. Zo komt u snel tot de juiste keuze.

De woningontruiming voorbereiden

Het is natuurlijk heel prettig wanneer u de woningontruiming uit handen hebt gegeven aan een specialist. Het scheelt u namelijk heel veel tijd en stress. Echter is het wel belangrijk om de woningontruiming alsnog goed voor te bereiden. Maak daarom om te beginnen een vaste prijsafspraak met het ontruimingsbedrijf en een goede planning. Vervolgens geeft u het ontruimingsbedrijf een lijst met alle spullen die u wilt houden. Zo weten de ontruimers welke spullen er bewaard moeten worden. Voor de overige inboedel kunt u ook bepalen wat ermee moet gebeuren. Wilt u spullen doneren, weggeven aan vrienden of familie of toch laten recyclen? Zorg dat dit vooraf goed duidelijk is voor de ontruimers. Ten slotte is het nog belangrijk om op de dag van de ontruiming goed bereikbaar te zijn voor als de ontruimers nog vragen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top