skip to Main Content
Kurkenvloer Met Vloerverwarming

Kurkenvloer met vloerverwarming

Kurkenvloer: uitstekend voor vloerverwarming

Vloerverwarming: het wordt steeds populairder en steeds vanzelfsprekender in veel huishoudens. Maar zoals u weet, is de ene vloer de andere niet. Misschien vraagt u zich dan ook wel eens af: welke houten vloer is het beste geschikt voor vloerverwarming? Online komen er vele soorten houten vloeren voorbij waardoor het kiezen van de juiste houten vloer voor vloerverwarming moeilijk kan zijn. Gelukkig geven we u in dit blog enkele tips zodat u de juiste vloer uitkiest. Lees snel verder!

Dikte van de vloer

Als u gaat voor vloerverwarming, kunt u het beste gaan voor een dunne houten vloer. Het fijne van een dunne houten vloer is dat de planken eenvoudig verlijmd kunnen worden. Hierdoor heeft u geen last van scheuren of kromtrekken. Een dunne toplaag zorgt er ook voor dat de warmte van de vloerverwarming goed door de vloer komt. Een goed voorbeeld van een geschikte houten vloer is een eiken vloer. Welke houtsoorten u liever vermijdt? jatoba en beuken. Deze hebben een te dikke toplaag waardoor de warmte niet goed uw voeten bereikt.

Kurkenvloer: ideaal voor vloerverwarming

Als u liever een andere soort vloer heeft dan eiken of parket, is een kurkenvloer ideaal. Een kurkenvloer blijft namelijk nog uren lang warm nadat de vloerverwarming is uitgezet. Dit komt doordat er in kurk veel lucht zit die de warmte vasthoudt. Het isolerende effect hiervan zorgt ervoor dat een kurkenvloer altijd langer warm aan zal voelen dan een ander soort houten vloer.

Ga voor de kurkenvloer

Misschien vraagt u zich nu af waarom een kurkenvloer niet vaker wordt gekozen als vloer voor vloerverwarming? Veel mensen leven in de veronderstelling dat de isolerende werking van een kurkenvloer, de geleiding van warmte tegengaat. Gelukkig is dat juist niet het geval. Een kurkenvloer wordt dusdanig hard geperst dat u er veilig en eenvoudig overheen loopt. De harde perstechniek zorgt ervoor dat de warmte snel een makkelijk door de vloer komt.

Heeft u nog vragen over een kurkenvloer voordat u er eentje aanschaft? Stel ze gerust via het contactformulier.

Back To Top