skip to Main Content
4 Tips Voor Industriële Verlichting

4 tips voor industriële verlichting

4 tips voor industriële lampen

Industriële lampen zijn populairder dan ooit, en terecht! Ze zijn mooi, stijlvol en ze passen in veel verschillende soorten interieurs en tuinen. Met industriële lampen heb je gegarandeerd een paar mooie eyecatchers in of rondom je huis. Maar hoe pak je dat nu aan? Welke weetjes moet je tot je nemen om de juiste industriële lamp uit te kiezen voor jezelf? In dit blog krijg je 4 tips voor het kiezen van de juiste industriële verlichting.

Let op het gewicht

De meeste industriële lampen zijn simpelweg erg zwaar. Het is dus verstandig om hierbij op het gewicht te letten. Vooral als het gaat om een industriële hanglamp. Deze wegen namelijk al makkelijk 5 tot 15 kg per stuk en een industriële hanglamp van 15 kg kan bijvoorbeeld niet aan een gipsplafond.

Houd de grootte in de gaten

De grootte van de lamp is belangrijk voor het gewenste effect. Gelukkig is hier een eenvoudig rekensommetje voor. Zo dient je lamp niet breder te zijn dan de tafel waar je hem bijvoorbeeld op zet. De lamp dient, voor een optimaal effect, 66% van de breedte van de tafel te zijn. Is je tafel 90 cm breed, dan dient de lamp erop 60 cm te zijn.

Kies het juiste soort licht

Als je vroeger voldoende licht wilde, kocht je een halogeen of gloeilamp met 60 watt verlichting. Nu led-verlichting tegenwoordig de standaard is, is dat anders. Als je led lampen koopt, moet je vooral op het aantal lumen letten. Het belangrijkste is om voor jezelf te bepalen wat jij fijn vindt qua verlichting. Een goede maatstaf is een lichtopbrengst van ongeveer 800 lumen.

Ga voor de juiste hoogte

Heb je een industriële hanglamp gekocht? Dan is het essentieel dat je die op de juiste hoogte ophangt. Gelukkig is dit advies eenvoudig te geven: een hanglamp dient ongeveer 60 á 70 cm boven een tafel te hangen. Hier kun je van afwijken als je bijvoorbeeld een erg hoog plafond hebt of een hele grote tafel.

We hopen dat je met deze tips tot de juiste keuze komt voor een industriële binnenlamp of een industriële buitenlamp.

Meer woon- en interieurtips? Hou dan vooral ons blog goed in de gaten.

Back To Top