skip to Main Content
Handgemaakt En 100% Biologische Matras

Handgemaakt en 100% biologische matras

Voordelen van biologisch katoen

Heeft u al weleens van biologisch katoen gehoord? Biologisch katoen is een zacht pluis dat van de katoenplant in India komt. Het wordt in het westen steeds vaker gebruikt om futons mee te maken. Futons zijn matrassen die 100% biologisch zijn. Ze worden in Japan al honderden jaren gebruikt en aan het hele proces komt geen machine te pas. Lees in dit blog over de voordelen van het handgemaakte biologische matras de futon.

Milieuvriendelijk

Biologisch is natuurlijk synoniem voor milieuvriendelijk. Biologisch katoen producenten hebben (vaak) het G.O.T.S certificaat (Global Organic Textile Standard). Dit certificaat is enkel en alleen bestemd voor producten gemaakt van biologische grondstoffen die worden gemaakt met het milieu in het achterhoofd en zonder enige vorm van kinderarbeid.

Eenvoudig onderhoud

Het fijne van een futon is dat deze vocht opneemt en lucht doorlaat. Hiervoor hoef je alleen maar twee keer per week het matras even te laten luchten door het van het beddengoed te ontdoen en te laten luchten in de zon. Je kunt ook een mattenklopper gebruiken om de futon uit te kloppen. Je kunt dit met een gewone mattenklopper doen, maar je kunt ook voor een echte futon tataki kiezen. Hiermee bewaar je ¾ van de originele dikte van de futon en behoudt hij de levensduur van ongeveer 10 jaar.

Voordelig

Een echte Japanse futon van ongeveer 13 cm dik en een afmeting van 90×200 cm heb je al vanaf 359 euro. Een futon die hier in Nederland is gemaakt is, en ook een 100% biologisch matras is, kost al snel gemiddeld 690 euro. Niet alleen heb je met een échte futon dus het echte werk in huis, je bent gemiddeld dus ook nog eens goedkoper uit.

Meer weten over het 100% biologisch matras? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top