skip to Main Content
Uw Leistenen Vloer Schoonmaken Doet U Zo

Uw leistenen vloer schoonmaken doet u zo

Een nette en verzorgde vloer

Wilt u weten hoe u uw leistenen vloer moet schoonmaken? Als u zich zorgen maakt over schade aan de natuursteen bij het schoonmaken, dan zijn uw zorgen gegrond. Hoewel het een sterke steen is, is het zeer gevoelig voor specifieke schoonmaakproducten. Laat daarom uw schoonmaken van leistenen vloeren door een professioneel bedrijf. Op die manier bent u er zeker van dat uw leistenen vloer er netjes en verzorgd uitziet. Toch kunt u al veel zelf doen. Lees verder voor al onze tips!

Waarom uw leistenen vloer schoonmaken?

Leistenen vloeren geven elk huis een aards gevoel, maar het is belangrijk om te weten hoe u een leistenen vloeren schoonmaakt. Leisteen is een natuursteen dat snel wordt aangetast door agressieve reinigingsmiddelen met een hoge pH-waarde. Het is zonde om uw mooie leistenen vloer te zien afbrokkelen. Het is niet alleen verstandig om een leistenen vloer vakkundig te laten onderhouden, maar soms ook noodzakelijk. Dagelijks schoonmaken kunt u zelf doen, maar bijvoorbeeld een grondige reiniging, impregneren, polijsten of renoveren van uw vloer laat u voor het beste resultaat over aan professionals.

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn een aantal onderhoudstaken die u regelmatig zelf kunt uitvoeren om uw vloeren er goed en mooi uit te laten zien. Zorg ervoor dat u in ieder geval de volgende onderhoud regelmatig uitvoert:

  • Vegen van leistenen vloer, vooral in de eerste maanden
  • Dweilen met een zachte reiniger dat speciaal is gemaakt voor leisteen
  • Spoel en droog uw vloeren na het dweilen
  • Gebruik een kleine hoeveelheid leisteenolie voor de finish

Groot onderhoud

Een leistenen vloer heeft door de juiste afwerking een mooie matte kleur. Deze uitstraling kan worden gecreëerd door een vaste was of coating op de leistenen vloer aan te brengen. De kleur wordt verder verdiept door de leisteen te impregneren. Dit zorgt er ook voor dat de leistenen vloer minder vocht opneemt, waardoor er minder vuil in de leistenen vloer dringt. Deze grote onderhoud kunt u het beste overlaten aan een professional. Wilt u meer weten over het schoonmaken van uw leistenen vloeren of wilt u een afspraak maken? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top