skip to Main Content

Wat is een Scandinavisch interieur?

Eén van de trends die ieder najaar weer terugkeert is het Scandinavisch interieur. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want als de dagen hier korter worden kun je best wat meer licht in je huis gebruiken. En laat licht nou nét een van de kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn! Hieronder lees je in een notendop wat een Scandinavisch interieur is en hoe je die look and feel precies in je huis krijgt!

Lekker licht

Typisch voor een Scandinavisch interieur is dat deze woonstijl heel erg licht is. Je zult dus over het algemeen heel veel wit en lichte kleuren als beige, lichtgrijs en lichtbruin tegenkomen. Dit zie je veel terugkomen in lichte meubels en gordijnen, maar denk ook eens aan een mooi licht tapijt, want met een mooi Scandinavisch vloerkleed in die zachte kleuren heb je dan de perfecte match met de andere elementen in je woon- of slaapkamer in deze prachtige stijl!

Hout in huis

Een ander ontzettend belangrijk kenmerk van de Scandinavische interieurs is het gebruik van heel veel hout. Niet alleen is een Scandinavisch huis vaak van hout gebouwd, je ziet dit materiaal ook ontzettend vaak terugkomen in de vloeren en meubels zoals kasten, tafels en stoelen. En door het gebruik van veel lichte kleuren geniet je eigenlijk nog veel meer van hout want dat is een prachtige combinatie die het beste bij elkaar naar boven haalt! En heb je een houten vloer maar zoek je iets dat net even wat meer sfeer en warmte toevoegt, dan heb je met een Scandinavisch vloerkleed nog een hele waardevolle aanvulling in huis liggen.

Zachte kleuren

Wat kleurgebruik betreft hoef je bij een Scandinavische woonstijl niet bang te zijn voor een extravagante uitbarsting zoals je die in de moderne interieurs nog wel eens tegenkomt. Nee, bij deze heerlijke woonstijl draait het allemaal om zachte en subtiele kleuren. Wil je dus een Scandinavische stijl toepassen in bijvoorbeeld je woonkamer, denk dan van tevoren goed na over of wel welke kleuren je dan gaat gebruiken. Zeker pasteltinten en lichte kleuren als grijs, beige en crème zijn dan echte aanraders!

Back To Top