skip to Main Content
4 Redenen Om Tapijt In Huis Te Nemen!

4 redenen om tapijt in huis te nemen!

Veilige vloer

Iedereen is bekend met het fenomeen tapijt. Misschien heeft u een wat ouderwetse gedachte bij tapijt, maar dat is echt niet nodig. Want tapijt heeft veel voordelen. Allereerst is tapijt een hele veilige vloer, voor jong en oud! Tapijt is niet glad en dat voorkomt dat uw kind of oude moeder uitglijdt. En als dat onverhoopt toch gebeurt, komen zij gelukkig op een zachte vloer terecht. Daarom is tapijt ook ideaal om uw trap mee te bekleden!

Warm en behaaglijk

Tapijt voelt zeer comfortabel aan uw voeten en heeft ook nog eens eens een warme uitstraling. Daarnaast is vloerbedekking warm voor uw voeten, dit komt doordat de stof goed isoleert. Tapijt houdt warmte vast en dat is ook voordelig voor uw energieverbruik! Wilt u vloerverwarming? Ook dit kan in combinatie met tapijt. Als u dit wilt, is het handig om onder het tapijt geen ondervloer te laten leggen, anders wordt de warmte alsnog tegen gehouden.

Geluiddemper in uw huis

Heeft u kleine kinderen? Dan is tapijt ook de ideale oplossing! Tapijt is een geluiddemper, het weerkaatst het geluid niet, maar neemt juist het geluid in zich op. Hoe dikker uw tapijt dus is, hoe minder u last heeft van geluid. Uw buren zullen daarom ook blij zijn met de keuze voor tapijt. Mede doordat tapijt geluid dempt, is tapijt ook uitermate goed geschikt voor uw trap!

Voor elk interieur!

Tapijt is er voor elk interieur! Het is er in vele soorten, met allerlei verschillende kleuren en structuren. Gaat u bijvoorbeeld voor het zogenaamde ‘doorleefde’ tapijt? Dit is een tapijt met een printje. Doorleefd tapijt is erg mooi als u een industrieel interieur heeft. Of kiest u voor een tapijt met zachte kleuren en een licht kleurverloop? Dit zal uw interieur een mooie en behaaglijke look geven. Wat voor interieur u ook heeft, tapijt is altijd een goed idee!

Back To Top