skip to Main Content

Split-airconditioning

Split-airco: een must in een warme zomer

Ben je op zoek bent naar een manier om je woning (en je hoofd) cool te houden tijdens de warme zomerdagen? Of wil je in de winter je huis van wat extra warme voorzien? Dan is een split-airconditioning echte iets voor jou. En split-airco is een airconditioning, verwarming en condensatie systeem in één. Het systeem werkt op basis van koelvloeistof die wordt rondgepompt door de leidingen die zich tussen de binnen- en buitenunit bevinden. Dit garandeert een altijd constante temperatuur in huis in zomerse omstandigheden of tijdens bittere winterkou.

Hoe werkt de split-airco?

Een split-aircondioning apparaat bestaat uit een buitenunit met één of meer binnenunits, waarmee je één of meerdere ruimtes tegelijk en afzonderlijk van elkaar kunt koelen, verwarmen en ontvochtigen. Je kunt het vergelijken met de manier waarop een koelkast werkt. Warmte wordt uit de ruimte onttrokken en via, de in het apparaat aanwezige, koelvloeistof naar buiten gewerkt.

Wat zijn de voordelen van een split-airco systeem?

We hebben hieronder de voordelen van een split-airco systeem voor je op een rijtje gezet:

    • Het systeem is zeer stil. Dat maakt hem zeer geschikt voor gebruik ’s nachts
    • Flexibiliteit: je kunt tot wel vijf (bij sommige installaties zelfs nog meer) binnenunits koppelen aan slechts één buitenunit. Bovendien hoeven de binnenunits niet allemaal van hetzelfde model te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de ene kamer een plafondmodel installeren en in een andere een wandmodel
    • Esthetische voordelen: omdat meerdere onderdelen van de airconditioning zich aan de buitenkant bevinden, zijn de binnenunits veel compacter

.

Onderhoud van de split-airconditioning

Een split-airco moet minimaal één keer per jaar door een gecertificeerde technicus worden onderhouden om optimale prestaties te behouden. De monteur reinigt de filters en controleert het koelmiddelniveau. Hij inspecteert ook de leidingen op eventuele lekkage. Ook smeert hij de bewegende delen en controleert hij de spanning en de stroomsterkte van het apparaat. Met regelmatig onderhoud, verlengt u de levensduur en een optimale werking.

Wacht niet te lang

Wilt u deze zomer normaal kunnen slapen, werken en leven? Dan is een split-airconditioning systeem eigenlijk een must! Zoek dus nog snel een goede split-airco uit, voordat ze tijdelijk niet meer leverbaar zijn.

Meer weten over een airconditioning in je huis? Neem gerust contact met ons op voor passende interieur tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top