skip to Main Content
Ongedierte In Hout

Ongedierte in hout

Hoe herkennen en hoe bestrijden?

Heb je het vermoeden dat je houtworm in huis hebt? En wellicht heb je hier en daar al ongedierte in hout aangetroffen. Dat is niet direct reden tot paniek. Maar je wilt er waarschijnlijk wel zo snel mogelijk vanaf. Lees dit blog over wat te doen bij ongedierte in hout.

Houtworm

Houtworm is de verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten houtwormkevers. Dat zijn bijvoorbeeld de boktor, de gewone houtwormkever en de grote houtwormkever. Deze beestjes leggen eitjes in hout. Als de eitjes uitkomen, vreten de larven het hout van binnenuit op. Als je ze in je huis niet ontdekt, kunnen ze jarenlang ongestoord hun gang gaan. Zo maken ze hout en houtconstructies steeds kwetsbaarder. Uiteindelijk vliegen ze een keer uit en gaan ze op zoek naar partners. De hele cyclus herhaalt zich dan.

Hoe komt houtworm binnen?

Houtworm kan via brandhout je woning binnenkomen, maar ook via tweedehands meubelen voorkomen. Let daarbij altijd goed of je gaatjes van gelijke grootte in het hout ziet! Ook kunnen ze per generatie terugkeren in je huis.

Hoe ongedierte in hout herkennen?

De houtworm herken je aan zijn bruine kop en een beige geribbeld lichaam. Door je houtwerk op de volgende kenmerken te controleren, kun je achterhalen of je dit ongedierte in je hout hebt. Waaraan herken je ongedierte in hout?

  • Kleine gaatjes in het hout
  • Zaagsel onder of bij het hout doordat de houtworm zich een weg door het hout knaagt
  • Kleine witte wormpjes: de keverlarven
  • Kevers over de vloer en in de buurt van hout die zoeken naar plekken om eitjes te leggen

Hoe ongedierte in hout bestrijden?

Ongedierte in hout tegengaan en bestrijden is het enige dat je te doen staat als je die houtverwoestende beestjes ontdekt hebt. Ons advies is daarvoor een ongediertebestrijder inschakelen. Kun je er geen vinden? Stuur ons een bericht en we verwijzen je snel door.

Back To Top